Agentie organizare evenimente
Contact

Contact contractari

Telefon

0770.436.937

Email:

office@rentaband.ro

Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget

Alegerea unei formatii pentru nunta

Alegerea formatiei de nunta este unul dintre cele mai importante aspecte in organizarea unei petreceri de acest tip (nunta). Spunem asta pentru ca o nunta fara o formatie de nunta / trupa cover este decat o masa cu prietenii in oras.

Prima regula in alegerea unei formatii de nunta sau trupa de cover este sa stiti dinainte ce stiluri muzicale doriti sa ascultati la petrecerea organizata de dvs. In acest fel puteti sa dapartajati trupele in functie de repertoriu. De asemenea este bine sa stiti daca formatia de nunta trupa cover canta complet live sau semilive (cu suport negative – instrumentatie pe suport digital – laptop, cd.. etc). Avantajul unei formatii care canta live este ca atmosfera creata este mult mai dinamica. In cazul unui solist care canta cu negative, sau al unei trupe cu suport ritmuri de orga rezultatul nu este asa de satisfacator (chiar daca trupa canta foarte bine). Avantajul trupelor semilive este ca pot ajusta volumul la orice nivel – pe cand la o formatie de nunta live nivelul minim este setat in functie de tobe (care daca sunt tobe reale  nu electronice au un nivel de volum ridicat din constructie, chiar si neamplificate).

A doua regula in alegerea formatiei de nunta este sa va dati seama daca acea formula canta bine. Daca se intampla ca dvs sa fiti “afon” este indicat sa cereti parerea unui om care are ureche muzicala. In acest fel evitati contractarea unei trupe care deranjeaza urechile mai “fine”.  De asemenea o persoana cu cunostinte muzicale poate detecta, in mod normal si inregistrarile unde se face  “playback” – mimarea cantatului.  Ideal este ca in momentul in care ascultati inregistrarile video ale unei formatii de nunta sa le cautati pe cele de la evenimente in paralel cu cele din studio . In acest fel va puteti da seama cum canta trupa respectiva live si , in acelasi timp. cum poate suna trupa in conditii de inregistrare profesionala (cateodata inregistrarile live de la evenimente pot avea calitate audio proasta).

Un alt amanunt important in alegerea unei formatii de nunta este repertoriul. Alegerea repertoriului este extrem de importanta. Multe trupe au un repertoriu destul de mare, dar nu toti stiu sa aleaga piesele care trebuie cantate la evenimentul respectiv, sau momentul cand acele piese trebuie cantate pe parcursul evenimentului. Aici este recomandata alegerea unei formatii de nunta – trupe cover experimentate, cu cel putin 2-3 ani de experienta de cantat la petreceri de nunta. De asemenea colaborarea intre client si formatia de nunta este foarte importanta, clientii isi cunosc invitatii si, de obicei, au idee cam ce preferinte muzicale au acestia. In acelasi timp recomandam clientilor sa nu isi aleaga piesele doar in functie de preferintele proprii, trebuie avut in vedere faptul ca invitatii au varste si gusturi diferite si, in mod normal, trebuie sa asculte si ei muzica pe care o prefera.

In majoritatea cazurilor, la o petrecere de nunta este necesara muzica populara.  Trupele de cover (denumirea generica a trupelor care canta muzica usoara) nu au in repertoriu muzica populara, sau au extrem de putine piese in playlist – probabil maxim 1 repriza de 45 minute. In acest caz este recomandat ca pachetul pe care il contractati sa aiba ori un Dj care sa puna si partea de muzica populara, fie o formatie de muzica populara live.

Un alt amanunt in alegerea formatiei de nuntatrupa cover este localitatea de unde este trupa respectiva. Asta este important pentru ca in cazul unei distante mari intre locatia evenimentului si orasul formulei contractate, veti avea costuri de transport si cazare.

FORMATIE NUNTA, FORMATIE NUNTA BUCURESTI, FORMATII NUNTA, TRUPA COVER, TRUPE COVER, FORMATIE NUNTA PITESTI, FORMATIE NUNTA PLOIESTI, FORMATIE EVENIMENTE