Agentie organizare evenimente
Contact

Contact contractari

Telefon

0770.436.937

Email:

office@rentaband.ro

Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget

Formatie Nunta

Ce este o formatie de nunta ? In ultima vreme am intalnit multe trupe, band-uri care spun despre ele ca sunt Formatie de nunta. Este adevarat ca acele trupe probabil au cantat si la petreceri de tip nunta, dar asta nu le face formatii de nunta.

In primul rand, o formatie de nunta trebuie sa aiba un repertoriu potrivit pentru o petrecere de nunta. Acest repertoriu trebuie sa includa melodii potrivite pentru toate categorille de varsta si toate gusturile. Asta pentru ca persoanele invitate la o nunta au varste si gusturi diferite, bineinteles, iar o formatie de nunta ar trebuie sa incerce sa ii multumesca pe toti. Pentru a putea reusi acest lucru, repertoriul trupei trebuie sa fie suficient de mare, si sa includa majoritatea stilurilor muzicale.

In Romania, momentul de fata sunt 3 tipuri de formule pentru nunta. Trupa de cover este una din variante – formula  care in 90% dintre cazuri este formatie care canta complet live fara negative, ritmuri de orga. Acest tip de trupa are, de obicei, repertoriu de muzica usoara internationala si romaneasca si nu interpreteaza mai mult de 4 reprize a cate 45 minute. O alta varianta este formatia de nunta semilive, unde melodiile sunt iterpretate cu ajutorul negativelor (intrumentatia melodiei pe suport digital – cd, laptop, etc) sau a ritmurilor de orga. Aici este indicat ca dvs, clientii care doriti sa ii angajati, sa fiti atenti ca membrii trupei sa cante intr-adevar, pentru a nu plati oameni care fac playback (mimarea cantatului). De obicei la aceasta varianta se intalnesc trupe de muzica populara care au solisti de nunta care canta muzica usoara cu ajutorul negativelor. A treia varianta, de altfel cea mai indicata, este formatia de nunta complet live care are in componenta si trupa de cover, si formatie de muzica populara (bineinteles in cazul in care muzica populara este necesara pentru petrecerea dvs). Aici partea de muzica usoara este asigurata de trupa de cover live, iar muzica populara de un grup – formatie de muzica populara care canta complet live cu exceptia partii de tobe (acompaniament), care este de obicei cantata pe clape (dar se poate considera tot live)

O alta calitate pe care trebuie sa o aiba o formatie de nunta este experienta membrilor din componenta sa. De foarte multe ori suntem contactati de persoane care vor sa contracteze o trupa tanara, cu membri tineri. Nu este nimic gresit in a vrea cantareti tineri si frumosi la nunta dvs, dar nu uitati ca experienta se castiga in timp. Este greu de crezut ca o trupa tanara are repertoriul suficient de mare si experienta suficienta pentru a face o petrecere de nunta de la inceput pana la sfarsit cu succes.

Unul dintre cele mai importante conditi pentru o formatie de nunta este sa stie care sunt momentele importante ale petrecerii si bineintele, muzica potrivita pentru acele momente. Dansul mirilor, prezentarea primului fel de mancare, tortul, aruncarea buchetului, scoaterea valului miresei si altele.. sunt momente importante unde o trupa cu experienta trebuie sa puncteze, sa cante melodiile potrivite. De asemenea la o formatie de muzica populara este indicat ca repertoriul sa includa melodiile de genul : brasoveanca, fedelesul, musamaua, perinita si altele.

FORMATIE NUNTA, DJ NUNTA, FORMATIE NUNTA BUCURESTI, DJ BOTEZ, CVARTET NUNTA, FORMATII NUNTA, TRUPA COVER, TRUPE COVER, FORMATIE NUNTA PITESTI, FORMATIE NUNTA PLOIESTI, FORMATIE EVENIMENTE, SOLISTI NUNTA, FORMATIE MUZICA POPULARA