Agentie organizare evenimente
Contact

Contact contractari

Telefon

0770.436.937

Email:

office@rentaband.ro

Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget

Radu Gheorghe

Radu Gheorghe

Radu Gheorghe este unul dintre cei mai cunoscuti actori romani de teatru si film din Romania, ale caror modalitati de exprimare artistica cuprind actoria, pantomima, interpretarea muzicala vocala si instrumentala (vioara, chitara, flaut). Maestru al improvizatiei, este unul dintre promotorii genului Stand-up Comedy in Romania.

A absolvit Institutul de artă teatrală și cinematografică I. L. Caragiale din București, în 1975, la clasa prof. Sanda Manu și Octavian Cotescu. Diplomat în Arte, cu specializarea actorie teatru și film. Suplimentar, a absolvit cursurile de pantomimă și music-hall, ale aceluiași institut. Cunoștințele muzicale căpătate în 12 ani de studiu al viorii, precum și ușurința de a cânta la alte instrumente, cum sunt chitara și flautul, l-au situat pe Radu Gheorghe, de la începutul carierei actoricești, într-o poziție unică. Aparițiile artistice ulterioare sunt grăitoare în acest sens și impresionează prin diversitate și originalitate. Debutează încă înainte de a termina facultatea, în spectacole la modă în vremea aceea, de muzică și poezie. Improvizează pe orice scenă și pentru orice public. Joacă în piese montate de regizori celebri, dar și în producții proprii, cum ar fi:

Teatrul Bulandra – “Ferma” (1975)
Teatrul Tandarica – “Printesa si ecoul”(1976), “Carte de vizita”(1983)
Teatrul C. Tanase – “Boema, slabiciunea mea”(1985), “Cafe Paradiso”(1997)
Teatrul National – “Fata din Andros”(1977), “Romulus cel Mare”(1978), “Harap Alb”(1979), “Domnul Valentino”(1980), “Ucenicul Vrajitor”(1986), “Omul-orchestra”(1996), “Ludwig, Nicolo & Jo”(2005), “Inima de caine”(2006).
Teatrul foart Mic – “Interpretul” de Tristan Bernard
Teatrul Evreiesc de Stat – “Cum se cuceresc femeile” de Woody Allen
Teatrul Excelsior – “Profesiunea D-nei Waren” de George Bernard Shaw si ultima premiera “Contrabasul” de Patrick Suskind

 

Acestea sunt numai câteva din zecile de spectacole în care Radu Gheorghe a jucat și care au ținut afișul stagiuni întregi. Activitatea teatrală a fost și este completată din plin cu numeroase apariții pe micul și marele ecran. Au rămas memorabile rolurile din filme ca: “Mireasa din tren”, “Căsătorie cu repetiție”, “Grăbește-te încet”, “Alegerea”, “Căruța cu mere”, și ultimul din filmul lui Ion Cărmăzan, “Lotus”.
Sau, în televiziune, piesele, “Nunta lui Figaro”, “Institutorii” și “Actorul care l-a jucat pe Hamlet”, filmul “Trenul de noapte”, serialul “Un trio formidabil” și numeroase emisiuni de varietați. Să mai adăugăm experiența extraordinară căpătată în turneele din Germania, Olanda, Franța, Suedia, Marea Britanie, Canada și Statele Unite, și vom obține o imagine clară a ceea ce înseamnă Radu Gheorghe pentru publicul său.

Un actor complet și complex, cu o carieră impresionantă, a cărui apariție pe scenă este garanția calității și certitudinea că timpul în compania lui, este fără îndoială un timp câștigat.

 

Radu Gheorghe, Actor, Actori, Impresar, Impresariat Artistic, Rent-a-Band, Rentaband, Organizare Evenimente, Eveniment, Trupa, Formatie, Nunta, Botez, Cvartet, Dans, Muzica, Live, Sonorizare, Lumini, Fum, Party, Petrecere, Contact, Fotograf, Foto, Cameraman, Video, Home, Strings, Dansatori, Magicieni, Iluzionisti, Event, Corporate, Manager, Preturi, Artisti, Concert, Reprezentant, Chef, Taraf, Formatie, Solisti, Interpreti, Dj, Cover, Filmari, Formatie Nunta Bucuresti, Muzica Clasica, Dj Nunta, Dj Party, Dj Botez, Muzica Populara, Revelion,