Agentie organizare evenimente
Contact

Contact contractari

Telefon

0770.436.937

Email:

office@rentaband.ro

Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget

Sonorizarea pentru Nunta

Un amanunt extrem de important in prestatia unei formatii de nuntatrupe cover este sonorizarea. Pentru majoritatea oamenilor care nu canta, ba chiar si pentru o parte dintre cei care sunt considerati artisti, sonorizarea este un secret. Ceva boxe, ceva cabluri….si merge treaba. Eh, treburile nu stau chiar asa.

Din pacate sonorizare pentru un eveniment unde exista un program artistic sustinut de o formatie nunta, trupa cover, formatie evenimente este extrem de importanta, am putea spune chiar in proportie de 60-70%. Asta pentru ca, indiferent cat de bine ar canta artistii in cauza, un sunet prost poate strica atmosfera si altera calitatea interpretarii artistice. De aceea este recomandat ca echipamentele de sonorizare sa fie la nivel profesional, de preferat cumparate de la producatori cunoscuti (nu boxe confectionate in garaj). Pretul unei instalatii profesionale de sunet porneste de 3000-4000 euro, ajungand si la cateva zeci de mii de euro in functie de putere si marca. Cativa producatori cunoscuti ar fi : Jbl, Nexo, Dynacord, Rcf, Electrovoice, D&B, Bose (de altfel acestea sunt marcile preferate de catre formatiile de nuntatrupele de cover din Romania).

Un amanunt important care poate afecta calitatea sunetului este locatia in care urmeaza sa se desfasoare evenimentul. Majoritatea locatiilor pentru evenimente din Romania nu sunt construite avand in vedere calitatea sunetului si izolarea fonica. Au pardoseli din gresie, marmura, multe ferestre si suprafete reflectorizante stalpi de sustinere pereti din piatra, caramida. In acest tip de locatii este extrem de greu sa realizezi o sonorizare de calitate indiferent de tipul de echipamente folosite. Exista metode de ameliorare de tip: pereti de plexiglas pentru tobe, saltele fonoabsorbante, turnuri de intarziere. De asemenea instalatie de alimentare cu curent elecric este bine sa fie puternica si sa nu aiba alti utilizatori pe aceeasi faza cu sonorizarea pentru trupa de cover, formatia de nunta, formatie evenimente.

Una dintre regulile importante ale sonorizarii este ca trebuie sa fie facuta de o persoana profesionista – sunetistul. Aceasta fiinta mitica este rar intalnita pe teritoriul Romaniei. Multe dintre formatiile de nuntatrupe de cover prefera ca unul dintre membri sa “faca sunetul”. Acest lucru este total gresit pentru ca este total aberant ca unul dintre membrii trupei sa faca modificari in timpul cantatului, cand el, de fapt, ar trebui sa cante, mai ales daca o face in spatele boxelor. Sunetistul trebuie sa asculte sunetul din toate partile salii de evenimente, sa faca ajustari in timp real, in functie de lucrurile care se intampla pe scena si in afara scenei, sa controleze eventualele piuituri, fluieraturi, microfonii, paraituri .. etc. De asemenea personalul tehnic este indicat pentru cazurile de urgenta unde aparatura sau cabluri se defecteaza, sau trebuiesc mutate.

Se recomanda asezarea sonorizarii in fata ringului de dans, la o distanta cat se poate de mare fata de mesele invitatilor. De asemenea, in salile de evenimente mici este indicat ca asezarea invitatilor sa se faca in functie de varsta (persoanele cu varsta inaintata cat mai departe de scena, valabil si pentru cei care sufera de boli cardice).

In cazul formatiilor de nunta, trupelor de cover profesioniste, calitatea echipamentelor de sonorizare si profesionalismul ehipei tehnice sunt foarte importante. De aceea acesta poate fi unul dintre motivele pentru un pret mai ridicat de piata al trupei respective. Trebuie retinut faptul ca nu intotdeauna o formatie de nunta, trupa cover, formatie evenimente ieftina este si o trupa buna, sau are o sonorizare potrivita pentru evenimente. Rabatul la pret poate insemna si un rabat la calitate si, in teorie, nunta ar trebui sa fie un eveniment care se petrece o data in viata, iar o diferenta de cateva sute de euro poate insemna diferenta dintre un fiasco si o petrecere de vis.

FORMATIE NUNTA, CVARTET NUNTA, DJ NUNTA, DJ BOTEZ, SOLISTI NUNTA, FORMATIE NUNTA BUCURESTI, FORMATII NUNTA, TRUPA COVER, TRUPE COVER, FORMATIE NUNTA PITESTI, FORMATIE NUNTA PLOIESTI, FORMATIE EVENIMENTE